Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE

Gradient Skin

{fbt_classic_header}

Τελευταια αρθρα:

latest

Όταν ο Γκάντι ζητούσε από τον Χίτλερ να σταματήσει τον πόλεμο

Ήταν το 1939 όταν ο Μαχάτμα Γκάντι έστειλε μια ιδιαίτερα ευγενική και προσωπική επιστολή στον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος τότε εξωθούσε τη...


Ήταν το 1939 όταν ο Μαχάτμα Γκάντι έστειλε μια ιδιαίτερα ευγενική και προσωπική επιστολή στον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος τότε εξωθούσε την κατάσταση για την σύρραξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Γκάντι ζητούσε από τον Χίτλερ να υποχωρήσει για χάρη της ανθρωπότητας. Το μήνυμα του Γκάντι απεστάλη μόλις έναν μήνα πριν ξεσπάσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος σε ολόκληρη την Ευρώπη όταν η Γερμανία εισέβαλε στην Πολωνία.

«Είναι ξεκάθαρο ότι σήμερα είστε το μοναδικό άτομο στον κόσμο που μπορεί να αποτρέψει έναν πόλεμο ο οποίος θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε άγρια κατάσταση», σημειώνει ο Γκάντι ενώ σε άλλο σημείο ζητά ευγενικά συγγνώμη εάν προκάλεσε κάποια ενόχληση με το γράμμα του.

Παρόλα αυτά, το γράμμα του Γκάντι ποτέ δεν έφτασε στον Χίτλερ, γιατί το υπέκλεψε η βρετανική κυβέρνηση. Τώρα θα κυκλοφορήσει ως μέρος του βιβλίου "Letters Of Note", μαζί με άλλες ανέκδοτες και ιδιαίτερες επιστολές.

πηγές:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια